Čo píšu prekladatelia Ježiškovi

Čo píšu prekladatelia Ježiškovi

Milý Ježiško,

nerada Ťa takto pred sviatkami otravujem prekladateľskými problémami, viem, že toho máš veľa. Ale keďže Ti pred Vianocami píšem pravidelne, nerada by som túto tradíciu porušila. Môj malý bratranec verí, že vieš čarovať, a preto si od Teba na Vianoce želá silu zo Star Wars, ja som sa rozhodla, že táto téza má niečo do seba a aj ja by som Ťa chcela poprosiť o pár vecí. Z dôvodu profesionálnej deformácie uvádzam jednotlivé položky prehľadne v očíslovaných bodoch.

1. Mohol by si mi každý deň venovať navyše aspoň 5 – 10 hodín. Veď vieš, podľa toho, ako blízko je deadline a ako veľmi potrebujem spať. Toto je takpovediac moje najväčšie prianie. A ak by si zvládol tú silu zo Star Wars, toto by pre Teba mala byť hračka.

2. Keby si mohol zariadiť, aby existoval CAT nástroj, ktorý nezamŕza 3-krát denne a neotvára každý väčší súbor 15 minút. Ak ako správny ajťák usúdiš, že chyba je v hardvéri, ocenila by som, keby si mi odporučil počítač, ktorý by to celé zvládal, keďže predošlé tri pokusy u mňa neboli úspešné.

3. Zišiel by sa mi nejaký zázračný zdroj energie, ideálne niečo ekologické ako power banky so solárnym konektorom, len nie pre telefón ale pre človeka. Ale ani gumidžús alebo taký čarovný nápoj z Asterixa a Obelixa by nebol zlý, ale veď Ty sa v tom určite vyznáš, spolieham sa na Tvoj výber.

4. Rozhodne potrebujem na prácu aj veľké huňaté (protišmykové!) ponožky, ale tie nemusíš čarovať, stačí keď ich kúpiš v obchode ako všetci ostatní.

5. Už naozaj nevyhnutne potrebujem Stručný etymologický slovník slovenčiny. Nechápem, ako som mohla doteraz existovať bez neho a šetrila som si ho ako darček pod stromček. Ten vážne potrebujem.

6. No a ako každý rok, svetový mier, lásku, pokoj a všetko ostatné, veď Ty už vieš.

Iné nepotrebujem, ak mi splníš prvé a tretie prianie, všetko zvládnem sama.

Krásne sviatky a šťastný nový rok

 

 

 

Facebooklinkedin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *